Μικρά σκυλιά για σπίτι: 10+1 Φυλές

Μικρά σκυλιά για σπίτι: Αν είναι στα άμεσα πλάνα να υιοθετήσετε σκύλο αλλά σας προβληματίζει ότι μένετε σε διαμέρισμα, τότε διαβάζετε το κατάλληλο άρθρο! Υπάρχουν ουκ ολίγες ράτσες μικρόσωμων σκύλων που είναι ιδανικές για διαμονή και εύκολη προσαρμογή σε ένα διαμέρισμα. Αρκετά σκυλιά είναι ιδανικά για σπίτι, ακόμα και σε λίγα τετραγωνικά, εφόσον φυσικά ικανοποιείτε τις καθημερινές τους ανάγκες για βόλτα, άθληση και εκτόνωση. Οι συγκεκριμένες ράτσες, είναι ιδιαίτερα κοινωνικές, πρόσχαρες και αγαπησιάρικες με τα μικρά παιδιά. Παράλληλα, έχουν αναπτυγμένη ενσυναίσθηση και διαθέτουν ευπροσάρμοστη προσωπικότητα. Αν λοιπόν ψάχνετε για μια τέτοιου είδους φυλή, δείτε παρακάτω ποιες είναι οι πλέον κατάλληλες για εσάς.

Μικρά σκυλιά για σπίτι #1: Maltese (Μαλτέζ)

Η έκφραση ‘μικρά σκυλιά για σπίτι’ είναι ίσως… συνώνυμη των μαλτέζ. Τα μαλτεζάκια, είναι άκρως στοργικά και παιχνιδιάρικα και τα πάνε πολύ καλά με τα παιδιά αλλά και… όλες τις ηλικίες. Στα συν, ότι δεν μαδάνε σχεδόν καθόλου!

#2: Yorkshire Terrier (Γιορκσάιρ Τεριέ)

Τα Yorkies είναι από τα πιο μικρά σκυλιά στη λίστα, όπως επίσης και από τις πιο αξιαγάπητες. Διαθέτουν τόλμη, ευφυΐα και αστείρευτη όρεξη για παιχνίδι και περιπέτειες. Λατρεύουν τα χάδια, το βούρτσισμα και το κούρνιασμα στις αγκαλιές.

Μικρά σκυλιά για σπίτι #3: Cavalier King Charles Spaniel – Καβαλιέ Κίνγκ Τσαρλς Σπάνιελ

Φιλικά, γλυκά και παιχνιδιάρικά, αυτή η μικρόσωμη ράτσα είναι ιδανική για οικογένειες και παιδιά. Όταν μιλάμε για «ζώα συντροφιάς» η εν λόγω φυλή είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που μπορεί να φέρει κανείς!

#4: ShihTzu (Σι Τσου)

Αυτή η ράτσα, είναι φιλική, ήρεμη και εύκολη στη φροντίδα, καθιστώντας την ιδανική για οικογενειακή ζωή. Τα Σι Τσου, δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις άσκησης, κάτι που τα κάνει ιδανικά για πολυάσχολους ιδιοκτήτες και λίγα τετραγωνικά.

Μικρά σκυλιά για σπίτι #5: Pug (Παγκ)

Τα Pugs είναι μια ακόμα υπέροχη επιλογή, ιδιαίτερα φιλικά με όλους και λάτρεις του χουχουλιάσματος! Μολονότι λατρεύουν τις βόλτες, ιδανικά δεν πρέπει να τα κουράζετε πολύ καθώς είναι επιρρεπή σε αναπνευστικά προβλήματα.

#6: Mini Pinscher (Μίνι Πίνσερ)

Μία ακόμα ράτσα μικρόσωμων σκύλων, ιδανικών για το διαμέρισμά σας.

Γενικά, τα Pincher είναι αγέρωχα αλλά και πολύ εκδηλωτικά που λατρεύουν τα μέλη της οικογένειας και θα είναι προστατευτικά με τα παιδιά.

Μικρά σκυλιά για σπίτι #7: French Bulldot (Γαλλικό Μπουλντόγκ)

Όσο μέγεθος τους λείπει, τόση προσωπικότητα τα χαρακτηρίζει! Τα γαλλικά μπουλντόγκ είναι άκρως εκφραστικά και φιλικά, αν και τα χαρακτηρίζουν τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας.

#8: Pekingese (Πεκινουά)

Τα δημοφιλή πεκινουά έχουν καταγωγή από το μακρινό Πεκίνο, όπως άλλωστε μαρτυρά και το ίδιο τους το όνομα. Είναι αρκετά πεισματάρικα λόγω και της… αυτοκρατορικής τους καταγωγής, αλλά απόλυτα αξιαγάπητα και φιλικά με τα παιδιά.

Μικρά σκυλιά για σπίτι #9: Παπιγιόν (Papillon)

Οι εκπρόσωποι αυτής της ράτσας κερδίζουν τις εντυπώσεις χάρη στα ασυνήθιστα και ξεχωριστά τους αυτιά που θυμίζουν… παπιγιόν. Γοητευτικά και παιχνιδιάρικα, είναι από τις πλέον ιδανικές φυλές για σπίτι.

#10: Dachshund (Ντατσχάουντ)

Τα λεγόμενα «λουκάνικα» είναι μια φυλή γνωστή για την ευστροφία και την παιχνιδιάρικη διάθεση. Η εύκολη φροντίδα και το μικρό τους μέγεθος, τα κατατάσσουν ανάμεσα στα πλέον ιδανικά σκυλιά για το διαμέρισμα.

Μικρά σκυλιά για σπίτι #10+1:

Ο σκύλος της ράτσας Κοκόνι είναι ένας… γνήσιος Έλληνας. Είναι ένας πανέξυπνος μικρόσωμος και ανθρωποκεντρικός σκυλάκος, που αγαπά πιστά την οικογένεια και φροντίζει τα μικρά παιδιά. Είναι επιφυλακτικό με τους ξένους και έχει αναπτυγμένο το ένστικτο της προστασίας.

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Μικρά σκυλιά για σπίτι: 10+1 Φυλές»;
Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα άρθρα που σας αφορούν στο νέο
Just4Pets Blog.

Εγγραφείτε στο newsletter και κερδίστε

ΚΟΥΠΟΝΙ 10%

Θα λάβετε το κουπόνι στο email που δηλώσατε