Ελληνικός Ιχνηλάτης (Γκέκας:) Ο εθνικός μας σκύλος!

Ελληνικός Ιχνηλάτης

Ο Ελληνικός Ιχνηλάτης ή Γκέκας (Greek harehound) είναι το ελληνικό μέλος της οικογένειας των κυνηγετικών σκύλων. Έχει αναγνωριστεί επισήμως από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδας και από τη Διεθνή Κυνολογική Ομοσπονδία (F.C.I). Διακρίνεται για τις ικανότητές του στις κυνηγετικές βόλτες με μεγάλη αντοχή στη διαδικασία και εξαιρετική αντίληψη οσφρητικών νοτών στο πεδίο.

Ελληνικός Ιχνηλάτης & τα χαρακτηριστικά του
Ο Ελληνικός Ιχνηλάτης είναι μεσαίου μεγέθους σκύλος γεννημένος να ζει στην ελληνική ύπαιθρο. Το τρίχωμά του είναι πυκνό, κοντό και λείο, μαύρο στη ράχη και καφέ προς κόκκινο στη μεριά του στήθους. Ο κορμός του είναι μυώδης, δυνατός και διατηρείται με ευκολία λεπτός . Τα αυτιά του είναι μεγάλα σε σύγκριση με το κεφάλι του και πέφτουν στο πλάι.

Ελληνικός Ιχνηλάτης & η υγεία του
Ο Ιχνηλάτης μας θα ζήσει από 12 έως 17 έτη, αν γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητές του. Σε γενικές γραμμές, η ράτσα είναι εύρωστη. Καταγεγραμμένη πάθηση για τον Ιχνηλάτη είναι η δυσπλασία στους γοφούς. Συμπερασματικά, είναι ένας ανθεκτικός σκύλος, που τον καλύπτει ο ετήσιος κτηνιατρικός έλεγχος.

Ελληνικός Ιχνηλάτης & η διατροφή του
Για την κάλυψη των διατροφικών του αναγκών, ο Ελληνικός Ιχνηλάτης χρειάζεται ποιοτικά γεύματα. Η συνέπεια και το πρόγραμμα στην σίτιση δίνουν στο σκύλο την απαραίτητη ενέργεια για την ημέρα. Δύο γεύματα από την τροφή που ταιριάζει στο ηλικιακό του φάσμα είναι ιδανικά. Στο εμπόριο διατίθεται πληθώρα υγρών και ξηρών τροφών για να επιλέξετε, σύμφωνα με τις ηλικιακές απαιτήσεις του σκύλου σας.

Ελληνικός Ιχνηλάτης & η περιποίηση του
Έχοντας καλύψει τις πρωτοβάθμιες ανάγκες του σκύλου μας, θα μεριμνήσουμε για την ευμάρειά του.  Ο Ελληνικός Ιχνηλάτης δεν έχει κάποια εξέχουσα ανάγκη πλην των βασικών. Η καθαριότητά του μπορεί να διατηρηθεί, επιλέγοντας προϊόν κατάλληλο για σκύλους. Επιπλέον, σημαντική είναι η συχνή επιμέλεια των πεσμένων αυτιών του. Οι φυσικές προδιαγραφές του Ιχνηλάτη τον καθιστούν σκύλο της υπαίθρου.  Αν ο ιδιοκτήτης του μένει σε αστικό περιβάλλον δεν πρέπει να παραλείπει την επιμέλεια των νυχιών του και του τριχώματός του για λόγους υγιεινής. Ανεξαρτήτως περιβάλλοντος, ο ιδιοκτήτης του σκύλου προγραμματίζει την αποπαρασίτωσή του.

Ελληνικός Ιχνηλάτης & η εκπαίδευσή του
Ο υπεύθυνος ιδιοκτήτης δεν πρέπει να αγνοεί τις ανώτερες ανάγκες του σκύλου του. Σαφώς, η προμήθεια παιχνιδιών δίνει ασχολία και κίνητρο εξάσκησης της νοητικής ικανότητας. Όμως, η βασική εκπαίδευση, την οποία μπορεί να δώσει ο ιδιοκτήτης αν έχει εμπειρία ή ο εκπαιδευτής, είναι αναντικατάστατη. Με τη βασική εκπαίδευση, τιθασεύει τις φυσικές του αντιδράσεις. Οι περίπατοι στην πόλη γίνονται ευκολότεροι και προσφέρουν ικανοποίηση τόσο στον ιδιοκτήτη, όσο και στον σκύλο.  Ταυτόχρονα, η κοινωνικοποίηση στην καθημερινή βόλτα αναζωογονεί τους συντρόφους.

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Ελληνικός ιχνηλάτης (Γκέκας:) Ο εθνικός μας σκύλος»; Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα άρθρα που σας αφορούν στο νέο Just4Pets Blog.

Εγγραφείτε στο newsletter και κερδίστε

ΚΟΥΠΟΝΙ 10%

Θα λάβετε το κουπόνι στο email που δηλώσατε