Διακοπές με σκύλο: 7+1 must για το ταξίδι σας

diakopes me skilo

Ο σκύλος είναι ο καλύτερός σας φίλος και είναι αναμενόμενο να θέλετε να τον έχετε μαζί σας στις διακοπές! Όταν, όμως, πάτε διακοπές με σκύλο, υπάρχουν πολλά τα οποία θα πρέπει να οργανώσετε και να λάβετε υπόψη σας, έτσι το ταξίδι με τον κολλητό μπορεί να αποβεί μία δύσκολη διαδικασία. Ωστόσο, με σωστό προγραμματισμό και τα απαραίτητα αντικείμενα και είδη, οι διακοπές μαζί με τον κολλητό σας θα κυλήσουν ανεμπόδιστα και ευχάριστα! Για να σας βοηθήσουμε να προετοιμαστείτε κατάλληλα, έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με όλα όσα χρειάζεστε για να περάσετε αξέχαστες διακοπές παρέα με τον τετράποδο φίλο σας.

Διακοπές με σκύλο: Σωστή προετοιμασία

Πριν ακόμη ξεκινήσετε το ταξίδι σας, υπάρχουν ορισμένα πράγματα για τα οποία θα πρέπει να προετοιμαστείτε. Είτε ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, είτε με αεροπλάνο, είτε με άλλο μέσο μεταφοράς, σε βουνό, θάλασσα ή πόλη, το πιο σημαντικό είναι να μεριμνήσετε για όλες τις απαραίτητες κινήσεις που θα διασφαλίσουν την υγεία και την ευημερία του σκύλου σας. 

Προγραμματίστε έλεγχο υγείας

Μία επίσκεψη στον κτηνίατρό σας πριν τις διακοπές είναι απαραίτητη, ώστε να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις για να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας είναι απόλυτα υγιείς, έχει ολοκληρώσει όλα τα απαραίτητα εμβόλια και η υγεία του τού επιτρέπει να ταξιδέψει. Φροντίστε επίσης να εκδώσετε ένα πιστοποιητικό υγείας και να το έχετε μαζί σας και εξηγείστε στον κτηνίατρό σας το είδος των διακοπών που θα κάνετε, ώστε να σας συμβουλέψει για την κατάλληλη διαχείριση του σκύλου σας και να σας γράψει προληπτικά κάποια αγωγή ή φάρμακα για τις συχνότερες επιπλοκές που μπορεί να προκύψουν (π.χ. διάρροια σκύλου λόγω στρες).

Οργανώστε τη δική του αποσκευή

Η δική σας βαλίτσα δεν είναι η μόνη που πρέπει να τακτοποιηθεί! Πηγαίνοντας διακοπές με σκύλο, θα πρέπει να οργανώσετε και τη δική του αποσκευή και να σιγουρευτείτε ότι έχετε πακετάρει όλα τα απαραίτητα για το ταξίδι σας (δείτε παρακάτω). Δημιουργήστε εκ των προτέρων τη δική του λίστα με όσα θα μπουν στη σκυλο-βαλίτσα για να βεβαιωθείτε ότι δεν ξεχάσατε τίποτα.   

Εξοικειώστε τον σκύλο με το αυτοκίνητο

Αν σκοπεύετε να οδηγήσετε προς τον προορισμό σας ή να κάνετε ένα road trip, φροντίστε να έχει εξοικειωθεί ο κολλητός σας με τις πολλές ώρες στο αυτοκίνητο, ώστε να μην στρεσαριστεί. Μπορείτε να τον προετοιμάσετε με το να κάνετε κάποιες διαδρομές μαζί εκ των προτέρων, ενώ φροντίστε να βρείτε τη θέση στην οποία θα τοποθετηθεί ώστε να έχει άμεση πρόσβαση σε φρέσκο αέρα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. 

Ελέγξτε τους αεροπορικούς κανονισμούς

Σκοπεύετε να ταξιδέψετε με αεροπλάνο; Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι να ελέγξετε τους κανονισμούς της κάθε αεροπορικής εταιρείας σχετικά με τη μεταφορά κατοικίδιων. Επιπλέον, μην αμελήσετε να ελέγξετε τους κανονισμούς του προορισμού σας, εάν πηγαίνετε στο εξωτερικό. Ίσως χρειαστούν ειδικά έγγραφα, άδειες ή πιστοποιητικά για τον σκύλο σας.

Βεβαιωθείτε ότι το κατάλυμα είναι φιλικό προς τα ζώα

Σιγουρευτείτε ότι το κατάλυμα στο οποίο θα μείνετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας είναι φιλικό προς τα κατοικίδια. Αν δεν βρίσκετε τη σχετική πληροφορία στο website του καταλύματος, επικοινωνήστε μαζί τους για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν οι κατάλληλες παροχές και πολιτικές για τα ζώα.   

Εντοπίστε κτηνιάτρους και κλινικές στην περιοχή

Όταν κάνετε διακοπές με σκύλο σε ένα άγνωστο για εκείνον περιβάλλον, μπορεί να συμβούν απρόοπτα και να χρειαστείτε τις υπηρεσίες ενός κτηνιάτρου ή μίας κλινικής ζώων. Κάντε την έρευνά σας προτού φύγετε, εντοπίστε τα σχετικά ιατρεία και βεβαιωθείτε για τα ωράριά τους, ώστε να είστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο.  

diakopes me skilo

Διακοπές με σκύλο: 7+1 must που θα χρειαστείτε 

Κλουβί και τσάντα μεταφοράς

Η μεταφορά του σκύλου είναι το Α και το Ω για το ταξίδι σας. Με όποιον τρόπο και αν μετακινηθείτε, προμηθευτείτε ένα κλουβί ή μία τσάντα μεταφοράς, για να σιγουρευτείτε ότι θα μετακινήσετε τον σκύλο σας με ασφάλεια. Αν έχετε σκοπό να κάνετε εξορμήσεις ή πεζοπορία, μπορείτε να πάρετε ένα σακίδιο πλάτης, για να μεταφέρετε ή να ξεκουράσετε τον μικρό σας φίλο αν χρειαστεί. 

Εντομοαπωθητικό

Φροντίστε να έχετε μαζί σας εντομοαπωθητικό, σε σπρέι ή σε αμπούλες, ώστε να προστατεύσετε τον σκύλο σας από ενοχλητικά έντομα, κουνούπια ή άλλα παράσιτα, ειδικά αν σκοπεύετε να κάνετε διακοπές στη φύση. 

Φορητό μπολ

Η συνεχής πρόσβαση σε φρέσκο νερό και το γεύμα στις κατάλληλες ώρες είναι μεγάλης σημασίας όταν κάνετε διακοπές με σκύλο. Γι’ αυτό, προμηθευτείτε ένα φορητό μπολ φαγητού/νερού, το οποίο μπορείτε να το έχετε μαζί σας καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού 

Ζώνη ασφαλείας αυτοκινήτου

Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε με αυτοκίνητο, μία ζώνη ασφαλείας για τον μικρό σας φίλο είναι ιδανική επιλογή για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια αλλά και την άνεσή του. Η ζώνη επιτρέπει στον σκύλο σας να καθίσει, να στέκεται και να βρίσκεται άνετα στο αυτοκίνητο, χωρίς να ενοχλεί τον οδηγό, και ταυτόχρονα να είναι ασφαλής. 

Ηρεμιστικό σκύλου

Το ταξίδι μπορεί να αποτελέσει αγχωτική εμπειρία για ορισμένους σκύλους, ενώ η μετακίνηση ορισμένες φορές μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και να φέρει εμετό ή διάρροια. Φροντίστε να προμηθευτείτε ένα ηρεμιστικό σκύλου, ώστε να ανακουφίσετε τον κολλητό σας σε περίπτωση που εκδηλώσει κάτι από τα παραπάνω. Μπορείτε να επιλέξετε αμπούλες, τις οποίες θα εφαρμόσετε μισή ώρα πριν το ταξίδι, ή ακόμη και έναν διαχυτή πρίζας για το χώρο με φυτικό υγρό ηρεμιστικού, σε περίπτωση που ο σκύλος σας είναι ανήσυχος ή πολύ στρεσαρισμένος τη νύχτα. 

Λιχουδιές/συμπλήρωμα διατροφής

Άλλη μία καλή επιλογή για να διασφαλίσετε ότι ο σκύλος σας θα είναι όσο το δυνατόν λιγότερο στρεσαρισμένος, είναι να προμηθευτείτε με λιχουδιές ή συμπληρώματα διατροφής τα οποία περιέχουν φυτικά συστατικά που βοηθούν στην ηρεμία του κατοικίδιου.

Αντιπαρασιτικό σαμπουάν

Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε μπάνιο τον σκύλο σας όσο βρίσκεστε σε διακοπές, ειδικά αν αυτές περιλαμβάνουν camping ή άλλες δραστηριότητες στη φύση. Μην αμελήσετε να έχετε μαζί σας ένα αντιπαρασιτικό σαμπουάν, το οποίο παράλληλα με την καθαριότητα, θα προσφέρει στον σκύλο σας και την κατάλληλη προστασία.

Διακοπές με σκύλο: Οργανωθείτε και περάστε αξέχαστα 

Το να πάρετε τον σκύλο μαζί στις διακοπές θα είναι σίγουρα διασκεδαστικό, αλλά ίσως και αγχωτικό. Θα χρειαστεί να οργανωθείτε και να εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα, ώστε να είστε σίγουροι ότι ο τετράποδος φίλος σας θα απολαύσει το ταξίδι όσο και εσείς και θα παραμείνει ασφαλείς. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, μπορείτε να μετατρέψετε τις διακοπές με σκύλο σε μία μοναδική και αξέχαστη εμπειρία.

Στο Just4Pets θα βρείτε όλα τα must για τις διακοπές με τον σκύλο σας, από τη μεταφορά του μέχρι την ασφάλειά του. Προμηθευτείτε τα κατάλληλα είδη και επωφεληθείτε από τις εξαιρετικές τιμές και τα loyalty προνόμια του e-shop μας και… καλές διακοπές!

 

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο με τίτλο: «Διακοπές με σκύλο: 7+1 must για το ταξίδι σας»;

Διαβάστε περισσότερα χρήσιμα και ενδιαφέροντα άρθρα που σας αφορούν στο νέο Just4Pets Blog

Εγγραφείτε στο newsletter και κερδίστε

ΚΟΥΠΟΝΙ 10%

Θα λάβετε το κουπόνι στο email που δηλώσατε